Carob Mousse

Alfarroba in de hoofdrol!
Calories 327

Ingrediënten

Aantal personen

6
  • 250 milliliter slagroom
  • 100 gram kokosolie Gebruik MCT kokosolie, die stolt niet bij lage temperaturen.
  • 30 gram carob poeder
  • 30 gram carob spread
  • 15 gram agavesiroop
  • Amandelschaafsel of -snippers naar smaak

Aan de slag

Wat vond je van dit recept?

Carob mousse of chocolade mousse

Omdat carob als alternatief gebruikt kan worden voor cacao, is dit recept ook zeer geschikt voor mensen die geen chocolade kunnen eten. We kennen waarschijnlijk allemaal wel iemand die de chocolade altijd moet afslaan omdat ze er hoofdpijn van krijgen. Ookal is het niet onomstotelijk bewezen, het is waarschijnlijk de cafeïne in chocolade die hoofdpijn veroorzaakt. Daar heb je met carob dus geen last van omdat daar geen cafeïne in zit!

Carob Mousse | SaboresDePortugal.nl

Vegan carob mousse

Als je op zoek bent naar een recept voor vegan carob mousse, dan moet je een ander recept gebruiken. In dit recept gebruiken we slagroom waardoor het eindresultaat niet geschikt is om te serveren aan vegans. Geen man overboord, een recept geschikt voor vegan kun je binnenkort ook bij ons vinden. En als je daar niet op kunt wachten, dan kun je natuurlijk ook gewoon voor vegan/plantaardige room kiezen voor dit recept!

Voor nu is het tijd om de keuken in te duiken en aan de slag te gaan om “gewone” carob mousse te maken. We zijn héél benieuwd wat je van dit bijzondere ingredient vind!

Decorative Top
logo logo logo logo
No ratings yet

Carob Mousse

Alfarroba in de hoofdrol!
Gang Dessert
Keuken Portugese keuken
Porties/Aantal 6 personen
Calorieën 327 kcal

Ingrediënten
 

  • 250 milliliter slagroom
  • 100 gram kokosolie Gebruik MCT kokosolie, die stolt niet bij lage temperaturen.
  • 30 gram carob poeder
  • 30 gram carob spread
  • 15 gram agavesiroop
  • Amandelschaafsel of -snippers naar smaak

Notities

I

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Carob Mousse
Amount per Serving
Calories
327
% Daily Value*
Fat
 
33
g
51
%
Saturated Fat
 
25
g
156
%
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
5
g
Cholesterol
 
47
mg
16
%
Sodium
 
19
mg
1
%
Potassium
 
113
mg
3
%
Carbohydrates
 
10
g
3
%
Fiber
 
2
g
8
%
Sugar
 
7
g
8
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
617
IU
12
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
60
mg
6
%
Iron
 
0.3
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
De getoonde waarden zijn een gemiddelde, gebaseerd op een geautomatiseerde, online voedingscalculator. De waarden geven een goede indicatie, maar zijn op geen enkele wijze 100% accuraat en zijn nooit prevalent over of vervanging voor het advies van een voedingsdeskundige.
Heb je dit recept gemaakt?Deel het op social media met #portugeserecepten en tag ons om te laten zien hoe jij Portugal op tafel hebt gezet!

Carob mousse variaties

Er zijn ontzettend veel variaties om carob mousse te maken. Zo kun je ook avocado gebruiken of aquafaba (het vocht van kikkererwten), kun je in plaats van agavesiroop ook kiezen voor maple siroop of honing en kun je ook verse of gedroogde vruchten gebruiken om je carob mousse te decoreren.

Carob is net zo veelzijdig als chocolade. En wat ons betreft nét zo lekker. Waardoor we met carob hetzelfde probleem hebben als met chocolade… Welk recept gaan we maken nadat we dit recept hebben uitgeprobeerd XD

Sergio & Linda | SaboresDePortugal.nl

Geen tijd om nu direct de keuken in te duiken omdat je niet alles in huis hebt? De belangrijkste ingrediënten bestel je bij ons in de webshop en het recept kun je ook heel gemakkelijk pinnen!

Carob Mousse | SaboresDePortugal.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating